Powered By Blogger

lördag 22 februari 2014

Det här med nappar


Ni som har eller har haft småbarn i huset vet hur det kan vara med de här napparna. Mitt i allt kan de vara försvunna, man vänder upp och ner på hela huset men den är som uppslukad av jorden. De  små barnfingrarna kan peta in den precis var som helst.
De där incidenterna är jag med om varje dag, och alltid när barnen som bäst behöver den och det är minst tid att leta.
När de är färdigt påklädda och ska ut på middagsvila i vagnen, ja då är nappen försvunnen, fastän man vet att man just sett den.
Härom dagen när de äldsta barnen sov och det började bli dags för den lilla för tupplur nr två för dagen. Hade sett hennes napp på golvet där hon satt och plockade i en kloss låda. Hon började bli gnällig så jag skulle ge henne nappen så länge jag värmde hennes nappflaska. Sökte på alla platser hon kunde tänkas rört sig, ruskade om alla skor, hällde ut kloss lådan... men ingenstans.
Som tur är har jag en reserv som jag tar till när det kniper, hon granskade den noga för det var inte samma färg som hennes. Den accepterades inte,  det gick bra utan som tur var.
Senare på kvällen  dubbelcheckade jag alla skor, och där längst fram i tån satt den fastkilad. Därför den inte föll därifrån när jag tidigare vände skon upp och ner.
Mina egna barn var specialister att lägga sina nappar i skräphinken, så där kollade jag alltid först på den tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar